Verlies- en rouwtherapie | Psychosociale therapie | Wandeltherapie
 

Publicaties


Op verschillende manieren heb ik al aandacht besteed aan rouwverwerking bij jongeren. Ik heb dat o.a. gedaan door het schrijven van mijn boek "Niet alleen op de wereld". Naar aanleiding van dat boek, heb ik samen met The Optimist, een symposium georganiseerd.  Tevens heb ik heb diverse interviews gegeven in kranten, online en op de radio waarin ik vertel over die rouwverwerking bij jongeren. 


Hieronder nadere info over al die publicaties.Boek 'Niet alleen op de wereld'  

Een vader of moeder verliezen is een heftige gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Je verliest niet alleen een ouder, maar ook een mentor, een maatje, een vangnet om op terug te vallen. Je mist iemand die onvoorwaardelijk van je houdt, je steunt, adviseert, en trots op je is zoals alleen een ouder trots op je kan zijn. Je mist iemand die je troost en een knuffel geeft, maar ook iemand om tegen af te zetten en het ontzettend oneens mee te zijn.


Hoe gaan jongeren om met het verlies van ouder? Kunnen ze nog opgroeien tot gelukkige mensen of is hun leven voor altijd getekend door dit verlies? Op deze vragen probeert Dorien Verloop – na het plotselinge overlijden van haar man en vader van haar twee kinderen – antwoord te vinden. Ze sprak met jongeren die één of beide ouders hebben verloren en met experts op het gebied van rouw, jongeren en puberteit. Dit boek biedt steun, herkenning en troost aan jongeren die een ouder hebben verloren.  Aan hun vrienden, familie, mentoren, leraren en anderen in hun omgeving biedt het boek handreikingen om deze jongeren te steunen in hun rouwproces.


De opbrengsten van het boek komen geheel ten goede aan de EvE Foundation. Deze stichting biedt begeleiding aan iedereen tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders verloren heeft.


Het boek “Niet alleen op de wereld” is sinds 29 september 2022 te koop, via o.a. deze link.


Symposium


Op 29 september 2022 vond in de collegezaal van het UMC (Utrecht) het symposium Niet alleen op de wereld plaats. Bij het symposium werd stil gestaan bij de boekpresentatie van het boek "Niet alleen op de wereld". Tevens vertelden Tim Overdiek en Manu Kierse over hun ervaringen en gedachten over het verlies van een ouder op jonge leeftijd. Meike Bartels stond stil bij hoe je ondanks al het verdriet, toch ook op zoek kunt naar je eigen geluk.


Het symposium was bedoeld voor jongeren maar ook voor (medisch) experts en overige betrokkenen die op welke manier dan ook te maken hebben de rouwverwerking van jongeren.

Financieel Dagblad, 7 maart 2022

Klik hier om het artikel te lezen


 
Artikel Linda.nl,  21 september 2022

Klik hier om het artikel te lezen


Artikel Noordhollands Dagblad, 28 september 2022

Klik hier om het artikel te lezenInterview op NPO Radio 1, 30 september 2022
Klik hier om het interview terug te zien/luisteren
Artikel Medisch Contact, 13 oktober 2022
Klik hier om het artikel te lezen

Overhandiging van boek "Niet alleen op de wereld" aan Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, 2 november 2022

Klik hier om het artikel te lezen
Artikel Telegraaf, 2 november 2022

Klik hier om het artikel te lezen
E-mailen
Bellen