Niet alleen op de wereld

Een vader of moeder verliezen is een heftige gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Je verliest niet alleen een ouder, maar ook een mentor, een maatje, een vangnet om op terug te vallen. Je mist iemand die onvoorwaardelijk van je houdt, je steunt, adviseert, en trots op je is zoals alleen een ouder trots op je kan zijn. Je mist iemand die je troost en een knuffel geeft, maar ook iemand om tegen af te zetten en het ontzettend oneens mee te zijn.

Hoe gaan jongeren om met het verlies van ouder? Kunnen ze nog opgroeien tot gelukkige mensen of is hun leven voor altijd getekend door dit verlies? Op deze vragen probeert Dorien Verloop – na het plotselinge overlijden van haar man en vader van haar twee kinderen – antwoord te vinden. Ze sprak met jongeren die één of beide ouders hebben verloren en met experts op het gebied van rouw, jongeren en puberteit. Deskundigen die hebben meegewerkt aan het boek zijn o.a. Tim Overdiek, Manu Keirse en Yvonne van Sark.

De opbrengsten van het boek komen geheel ten goede aan de EvE Foundation. Deze stichting biedt begeleiding aan iedereen tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders verloren heeft.

“Dorien Verloop heeft met haar interviews indrukwekkend inzicht gegeven in de rouwbeleving van jongeren tussen de 14 en 24 jaar. Samen met de bijdragen van specialisten en professionals op het gebied van rouw is dit boek een hoopgevend handvat voor ouders en jongeren die met rouw te maken hebben.”

Karin Kuiper

Auteur van ‘Je mag mij altijd bellen

“Dit boek bevat niet alleen waardevolle informatie voor wie te maken heeft met jongeren en rouw, maar het raakt je ook in je hart. Een gevoelig onderwerp bespreekbaar maken is niet eenvoudig; Dorien Verloop is daar zeker in geslaagd!”

Marrit van Exel
Rouwcoach en auteur van de ‘Survivalgids voor weduwen