Verlies- en rouwtherapie | Psychosociale therapie | Wandeltherapie
 
Over Dorien


Ik ben Dorien Verloop, afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit in Utrecht.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest als onderzoeker en adviseur, afwisselend binnen het bedrijfsleven en de overheid.


Volg je innerlijke hartje
Op 29 januari 2020 overleed compleet onverwacht mijn grote liefde aan een hartstilstand. Ik was toen 46 jaar en bleef achter met onze twee dochters van 13 en 15 jaar oud. De eerste periode was ik overrompeld, verpletterd en verdoofd. Toch kwam al snel de behoefte bij me op iets met dit grote verlies te doen. Het levensmotto van mijn man was; “volg je innerlijke hartje”. Ik besloot dat het leven te kort en te kostbaar was om dit levensmotto te negeren. Ik schreef mij in voor de opleiding Verlies- en Rouwtherapie en vestigde mijzelf als zelfstandig psycholoog. Tegenwoordig zet ik mijn deskundigheid, levenservaring, empathie en warmte in om anderen hulp te bieden bij uiteenlopende problemen en levensvragen.


Niet alleen op de wereld
Naast mijn eigen behoefte aan een nieuw toekomstperspectief, hield één heel grote vraag mij bezig; “Komt het goed met onze kinderen?” Gaan zij dit verlies ooit te boven komen? Zullen zij opgroeien tot gelukkige mensen of is de schade onherstelbaar? Hoe gaan jongeren om met het verlies van een ouder op zo’n kwetsbare leeftijd? De adolescentie is immers een fase waarin jongeren steeds verder hun eigen autonomie en identiteit ontwikkelen. Jongeren maken zich steeds meer los van hun ouders en gaan op eigen benen staan. Wat nu als een ouder in deze fase overlijdt en het ‘losmaken’ van je ouders een heel andere betekenis krijgt? Deze vragen brachten mij in contact met het werk van de EvE Foundation. Deze stichting biedt begeleiding in de vorm van lotgenotencontact en een ondersteunend programma aan iedereen tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders verloren heeft. Sinds 2020 ben ik als coach betrokken bij het mooie werk van deze stichting. Over het werk van deze stichting en over het verlies van een ouder op jonge leeftijd, schreef ik het boek “Niet alleen op de wereld”.

 

Mijn opleidingen en ervaringen

Psychologie Universiteit Utrecht (diploma behaald in 1996)
Psychopathologie Universiteit Utrecht
Verlies- en rouwtherapie Sociale Academie Utrecht (2020 - 2022)
Coach bij de EvE Foundation https://www.evefoundation.nl/
Auteur van het boek “Niet alleen op de wereld” over het verlies van een ouder als je nog jong bent.


Registraties

Ik ben opgenomen in het register van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder nummer 130007131. 
  

E-mailen
Bellen